Adatvédelem - Egy elképzelt könyv

Adatvédelem


Tájékoztatlak, hogy 2018. május 25-től az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (továbbiakban: GDPR) az adatvédelmi kérdések szabályozása tekintetében Európa szerte és minden szektorban felváltja a hatályos jogszabályokat. 

A GDPR rendelet kimondja, hogy az adat alanya kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint az érintett adathordozhatósághoz való jogáról. További információért olvassa el a GDPR 13-19. cikkelyeit.

Kijelentem, hogy az Egy elképzelt könyv (www.elkepzeltkonyv.blogspot.hu) nem tárol személyes adatokat. Értékesítési folyamat a blogon nem zajlik, ezért erre nincs szükség. Ez egy irodalmi-kulturális blog, amelyben könyvértékeléseket, saját műveket, valamint irodalmi és egyéb kulturális témájú cikkeket, élménybeszámolókat teszek közzé.  

A hozzászólás, valamint a Facebook oldalamra és egyéb közösségi médiás felületeimre való feliratkozás önkéntes, erre semmilyen módon ösztönzés nem történik.  A Facebook oldal lájkolásával a neved szintén megjelenhet az oldalsávban, amennyiben ezt nem szeretnéd, kérlek, vond vissza a kedvelést. Amennyiben be tudod bizonyítani, hogy a felhasználó fiók valóban téged takar, kérésre kitiltással mindkét oldalról el tudlak távolítani. Viszont egyszerűbb, ha önként megteszed, ha nem szeretnél részese lenni a statisztikának. A blog bejegyzéseihez hozzászólva szintén megjelenhet a felhasználóneved, ezt viszont át tudod állítani „névtelen” állapotra, abban az esetben nem látszik, hogy milyen felhasználónévvel regisztráltál. Az Kapcsolatfelvétel doboz arra szolgál, hogy kérdéseidet, észrevételeidet eljuttasd hozzám. Amennyiben a Kapcsolatfelvételi űrlapot használva küldesz üzenetet nekem, hozzájárulsz, hogy az e-mail címedet  levelezésünk végéig tárolom, amelyet ezt követően törölni fogok. Csak email címekkel rendelkezem, hozzájuk más személyes adat nem kapcsolható. 

A blogon rendezett nyereményjátékokra jelentkezéssel hozzájárulsz, hogy amennyiben te nyersz, postázási adataidat a részemre átadod, azt pedig én a postázást végző cég részére továbbítom. Csak annak a játékosnak kérem el a személyes adatait, aki nyer. Az adatokat addig őrzöm meg, amíg meg nem bizonyosodom róla, hogy a nyeremény célba ér, utána az emailjeim közül véglegesen kitörlöm a játékos személyes adatait.

Tájékoztatlak, hogy az oldal Blogger és Google cookiekat használ, beleértve Google Analytics és AdSense cookiekat. A blogok linkje szerepelhet a Blogger.com webhelyen, például a Blogger kezdőlapján vagy következő blogként, valamint a Google Blogkeresőben. A blog használja a HTTPS titkosítást. A Google cookiejairól további információt a Google Adatvédelmi és Általános Szerződés Feltételek oldalán találsz, IDE kattintva.

Ha az adatkezeléssel kapcsolatban panaszt szeretnél benyújtani, az alábbi helyen teheted meg: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság H-1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c. telefon: 1/391-1400, e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Neked mi a véleményed?

Egyetértesz? Valamit hiányolsz? Eszedbe jutott valami, esetleg hozzáfűznéd a Te véleményed is? Ne habozz! Írd meg kommentben és beszélgessünk egy jót! :)