Rólam - Egy elképzelt könyv

Rólam

Üdvözöllek az oldalamon!


É. Tóth Judit vagyok. 1994-ben születtem Szeghalmon, egy kicsiny városban a Berettyó partján. Nagyjából 2010 óta foglalkozom az írással, bár sokáig csak a fiókom, a füzeteim és a szobatársaim élvezhették a műveimet. A helyzet azonban mára gyökeresen megváltozott. Kritikusként, szerkesztőként és szerzőként is egyre több helyen találkozhatsz a munkáimmal.  A célom nem csak az, hogy megmutassam, milyennek látom a világot, hanem az is, hogy gondolatokat ébresszek, és egy új perspektívából szemlélve új dolgokra világítsak rá. Nem csak a boldog pillanatokat keresem, hanem a szomorúakat is, az undort ébresztő érzésekkel ugyanolyan kendőzetlenül bánok, mint a lágyan simogató romantikával, hiszen az is része a életnek. Mert a művészet nem csak szórakoztat, hanem formál is. Az írás számomra nem csupán hobbi, vagy az önkifejezés egy formája. Ha nem írhatnék, az nagyjából olyan érzés lenne, mintha fél tüdővel lélegeznék. Az alkotás az életem. Legyen szó versről, novelláról, fotóról, kisfilmről, vagy jegyzetek mellé firkantott nonfiguratív rajzokról, mindig a maximumot nyújtom, számomra az alkotás minden egyes mozzanata olyan, mint egy szívdobbanás.


Az Egy elképzelt könyv 2018-ban a DUE Tehetségkutató Médiapályázatán 2. helyezést ért el az "Év online diákmédiuma" kategóriában a Felsőoktatás korcsoportban.

Elképzelt könyvemet 2015-ben nyitottam ki először. Azóta a verseim, novelláim mellett könyvrecenziókat, kritikákat is megosztok. Fontosnak tartom, hogy az irodalom állandó beszédtéma legyen, aminek a legkézenfekvőbb eszköze az, ha könyvekről beszélgetünk. Igyekszem az irodalom minden szegletéből válogatni. A magyar magánkiadás legjobb alkotásai éppúgy lázba hoznak, mint George Orwell vagy Boris Vian, hiszen az irodalom minden szegletében találni gyöngyszemeket.

Nem is szaporítom tovább a szót, beszéljenek helyettem a műveim :) Kellemes olvasást kívánok, és ha valami gondolatod támad, ne félj megosztani velem!

Barátsággal,
Judy

Kapcsolat:Instagram: https://www.instagram.com/elkepzeltkonyv/

Publikációk:

Nyomtatásban:

Napút 2019/2. Oromöröm
Napkút Kiadó
2019. április
2 haiku

Perseidák 2 vers- és próza antológia 
Láncolat Irodalmi Műhely
2018.
Újraélesztés

Perseidák 1 vers- és próza antológia
Láncolat Irodalmi Műhely
2018.
hiányod

Hangok és harangok
Litera-Túra Antológia 2017.
Litera-Túra Művészeti Kiadó
2017. augusztus
hétköznapok haikui

Napút 2017/3. Rózsák füzére
Napkút Kiadó
2017. április
tövishegek

Feltöltött pillanatok Uploaded Magazin antológia 2016
Publio Kiadó
2016.
eltűnsz +szerkesztő

Napút 2016/2. Vonalvendégség

Napkút Kiadó
 2016. március
2 haiku

Láncolat 6. Újraindulás Vers és Próza Antológia
Tanítványi Láncolat Műhely
2015.
Az új cipő


Online

(A képekre kattintva megjelenik a linklista)