Rapidrandi írókkal- avagy ilyen volt az első író- blogger-olvasó találkozó

Az Imádom a könyveket jóvoltából tegnap egy különleges élményben lehetett részem, ugyanis első ízben került megrendezésre az Író * Blogger * Olvasó - Egy Helyen nevet viselő rendezvény, melynek keretein belül a szerzők megismerkedhettek olvasóikkal, a könyves bloggerek pedig bepillanthattak a kulisszák mögé, arról nem is beszélve, hogy a végén mind könyvekkel megpakolva tértünk haza.

Hiánypótló kezdeményezés volt ez, hiszen ritkán adódik lehetőség arra, hogy ilyen közvetlenül beszélgethessünk a szerzőkkel, hiszen a felolvasóestek, könyvbemutatók kötöttsége akkor is korlátokat állít, ha az írók egyébként szívesen csevegnének az érdeklődőkkel. Ez az alkalom tehát kiváló lehetőség lehetett mindenki számára, hogy új szerzőkkel ismerkedjen meg, illetve hogy olyan kérdéseket is feltehessen, amikre egyébként csak ritkán kerülhet sor.

Fotó: Imádom a könyveket
Hogy biztosan mindenki beszélgethessen mindenkivel, a szervezők rapidrandi ihletéssel képzelték el. Mi, bloggerek és olvasók kis papírjainkkal és limonádéinkkal felfegyverkezve indultunk a nagy kalandra, amit az asztalok és székek útvesztője csak még izgalmasabbá tett. Találkoztam ismerősökkel, beszélgettem például a Száz évvel utánad szerzőpárosával, Sienna Cole-lal és Laura Porterrel, Maklári Tamással a médiahisztériáról és a fakenews jelenségről váltottunk néhány elgondolkodtató szót, L.J. Wesley elmesélte, hogyan született az Egy űrállomás-takarító naplója, Nádasi-Ozsvar Andreával pedig elmélyültünk kicsit a mesék világában. Az eseményen jelen lévő szerzők listája természetesen nem ér itt véget, de ez a rövidke beszámoló sajnos nem ad elegendő teret arra, hogy a sok fantasztikus diskurzusról részletesen beszámoljak.

Fotó: Imádom a könyveket


A „rapidrandikat” a bloggereknek szánt recenziós példányok kiosztása, majd kötetlen beszélgetés,vásárlás és dedikálás követte. A könyves blogger mindig örül, ha új szerzeményhez jut, ezen a délutánon azonban az öröm a sokszorosára ugrott, hiszen néhányan kisebb könyvespolcnyi könyvvel tértek haza. Sokan már ott nem bírtak ellenállni a kísértésnek, és a helyszínen nekikezdtek az új világok felfedezésének, de azt hiszem, egy ilyen eseményen ez így van rendjén.


Megjegyzések