Könyvekről röviden: A változások kora

Tomcsik Nóra regénysorozatának első darabja, A változások kora magával ragadó olvasmány. Henry, George, Sarah, Charlotte és Anna története a 20. század első évtizedeibe repít vissza minket, egy olyan korba, amely ingoványos talajon haladt a folyamatos változások útján.

A változások kora olyan karrierregény, amilyenhez foghatót csak ritkán olvasni. Tomcsik Nóra ugyanis Henry fejlődéstörténetén keresztül nem csak azt mutatja be, hogy a hozzá közel állók miképpen változnak meg az idő múlásával, és lépnek a felelősségteljes felnőtt életbe, hanem kiváló korképet is fest a huszadik század Angliájáról. Az arisztokrácia, az elavult értékrend, a személyes büszkeség, vagy épp a bizonytalanság is leküzdhetetlennek tűnő akadályokat képez egy őszinte szerelem, vagy a régi vágyak előtt. 

Fordulatos, filmszerű regényvilágot tár elénk A változások kora, amely remekül megalapozza a történet folytatását (Az elveszett ifjúság). A könyv szinte magába szippantja az olvasóját, és bár a karakterei kissé egysíkúak,  mégis könnyen átérezzük a gondjaikat, a motivációikat. Éppen ezért lehet kiváló olvasmány a forró nyári délutánokon. 

Megjegyzések