Könyvekről RÖVIDEN: Város a föld alatt

Amikor elolvastam a Tripiconi sztori első részét, Az amulett rejtélyét, elégedettség fogott el, hiszen olyan ez egy olyan könyv, amit bátran ajánlok kamaszoknak és felnőtteknek egyaránt. A Mogul Kiadó gondozásában 2018-ban megjelent a második rész is, amely a Város a föld alatt címet kaptam. Nagy lelkesedéssel vágtam neki a könyvnek, hiszen már az elsőn is jót szórakoztam. Most sem csalódtam.

A történet visszaugrik az időben, ugyanis egy hónappal Az amulett rejtélye eseményei előtt járunk. Tripicon szigetcsoportja alatt húzódik meg címadó helyszínünk, Perallantisz, ahol az emberek élete fokozott veszélyben van különböző politikai és természeti katasztrófák miatt. Itt ismerkedünk meg Daniellel aki szerelmével épp szökni készül, de elrabolják, ismeretlen helyre viszik, és törlik az emlékeit. Daniel amnéziásan Tripiconra kerül, ahol a város lakóinak segítségén múlik, képes lesz-e újból emlékezni, és véghezvinni a küldetését.

A rengeteg kaland és kérdés garantálja az izgalmakat, Robin O'Wrightly könnyed, humoros stílusa pedig azt, hogy egyetlen pillanatra se akarjuk letenni a regényt. Ebben a kötetben végig Daniel szemszögét követjük végig, megismerjük, hogy ő miképpen látta az első rész eseményeit, előzményeit, ezáltal pedig rengeteg kérdésre választ kapunk.  A regény azonban egy kicsit szenved a második részek egyik leggyakoribb gyermekbetegségétől, a regény dinamikája ugyanis éppen a sok kaland leírása és halmozása miatt olyan, mint egy színültig töltött pohár, sok dolog történik, de nincs időnk ezeket feldolgozni, értékelni. 

Ennek ellenére a Város a föld alatt méltó folytatása Az amulett rejtélyének, Robin O'Wrigthly magával ragadó stílusa remek idegenvezető az események szövevényes rendszerében, a humora pedig garantálja az önfeledt szórakozást. Ajánlott olvasmány 12 éves kor felett mindenkinek. 




Megjegyzések