Nincs is jobb dolog, mint annyira elmélyedni egy könyvben, hogy sütni, főzni sincs kedvünk mellette. Enni azonban kell, ezért következzen egy egészséges nassolnivaló, kekszek liszt és tej nélkül.
Hozzávalók:
- 1 pohár mandulaliszt (helyettesíthetjük őrölt mandulával, amit otthon is őrölhetünk vagy szétmixelhetünk)
- 2 EK Bio kókuszliszt
- csipetnyi só
- 1/2 TK sütőpor
- 1/2 TK vanília kivonat (választható)
- 1/2 TK Ceyloni fahéj
- 3 EK Bio kókuszcukor
- 2EK kókuszolaj
- 2 EK méz (helyettesíthetjük cikória sziruppal)
- 3 EK szárított tojásfehérje
- 80 ml víz
- apró darabokra metélt csokoládé (választható)
Elkészítés:
- A lisztet a sütőporral, kókuszcukorral, csipetnyi sóval és fahéjjal összekeverjük.
- Egy másik tálban felverjük vízzel a szárított tojásfehérjét. Minél tovább verjük a tojásfehérjét – annál levegősebb lesz a tészta.
- Az előkészített keverékhez hozzáadjuk a felvert fehérjéket, a mikrosütőben felolvasztott kókuszolajt, a többi összetevőt és alaposan mindent összekeverünk.
- Ha csokit is szeretnél hozzáadni, akkor a végén óvatosan keverd a tésztába vagy díszítheted vele a kekszek tetejét.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a tésztát úgy 1 evőkanál méretben.
- Sütjük 180 °C hőfokon megközelítőleg 15 percig vagy aranybarnára.
Jó étvágyat!
Tápérték:
- (1 keksz csoki nélkül, az egész mennyiségből 11 db lett)
- Kalória - 90 kcal
- Fehérjék - 4,1 g
- Szénhidrátok - 4,4 g
- Ebből a rosttartalom - 1,6 g
- Zsírok - 6 g
- Só - 0,1 g
Cukkinis mézeskalács
Ez a mézeskalács egy titkos
összetevőt tartalmaz – a cukkinit! Ennek köszönhetően gyönyörű rugalmas,
telis-teli rostokkal és sokkal alacsonyabb a kalóriatartalma, mint a
hagyományosnak.
Pompás íz, egyszerű elkészítés,
sok fehérje és semmilyen cukor – ez jól hangzik, nemde? Tehát kezdjük
a sütést!
Szükséges hozzávalók (beszerezheted - namaximum.hu oldalról):
- 120 g reszelt cukkini
- 2 tojás
- 30 g finom mogyoróvaj
- 130 ml kefir
- 80 ml tej
- 90 g sima tönkölyliszt
- 40 g csokoládés tejsavó protein WPC 80
- 20 g bio kakaó
- erythritol vagy más édesítőszer ízlés szerint
- egy csepp rum vagy rumesszencia
- ceyloni fahéj és mézeskalács fűszerek ízlés szerint
- TK szódabikarbóna
- + 30 g cukormentes csoki a máznak (kihagyhatjuk)
Elkészítés:
- Az összes hozzávalót, a tojásfehérje kivételével, összekeverjük és egy folyósabb állagú tésztát hozunk létre.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük és fokozatosan hozzákeverjük a tésztához.
- A tésztát egy kisebb tepsibe öntjük, és 160 fokon sütjük kb. 35 percig.
- A kisült mézeskalácsot leöntjük felolvasztott cukormentes csokival és tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Tápértékek:
A mézeskalácsot 12 darabra vágtuk,
ebből egy tápértéke:
- Kalória – 95 kcal
- Fehérjék – 6 g
- Szénhidrátok – 9 g
- Zsírok – 4 g
Tetszett a bejegyzés? További tartalmakra vágysz? Kövess Facebookon, Instagramon, YouTube-on és Twitteren!
Lennél a mecénásom? Hívj meg egy kávéra Patreonon!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Szólj hozzá!
Számít a véleményed! Írd meg kommentben és beszélgessünk egy jót!