ELŐOLVASÁS: A kegyelem érintése

Várhatóan májusban jelenik meg D. Somogyi Eszter  első könyve, amely A kegyelem érintése címet kapta. A kötet egészen elképesztő türelemmel és empátiával mesél a szociális munkások olykor kifejezetten nehéz életéről. 



D. Somogyi Eszter tíz évig dolgozott a Baptista Szeretetszolgálatnál utcai szociális munkásként,  az ott töltött évek tapasztalatai, történetei a könyvében is visszaköszönnek. 

A kegyelem érintésében Doroti történetét ismerhetjük meg, a fiatal vidéki lány Budapest utcáin próbál szociális munkásként másoknak segíteni, ami egyáltalán nem könnyű feladat. Doroti minden erejével próbál segíteni egy lánynak, aki aluljárókban próbálja megtalálni az élet értelmét, ami egyre kilátástalanabbá válik a számára, amikor teherbe esik. Az olykor rendkívül erőt próbáló munka mellett főhősünknek a saját életében is rendet kell tennie: fel kell dolgoznia a múltját és kiutat kell találnia abból a szakadékból, amibe érzése szerint egyre mélyebben csúszik, amihez barátai segítsége mellett Istenre is szüksége van.

A történetnek sok erős pontja van. Az egyik legfontosabb a hitelesség. D. Somogyi Eszter jól ismerte a világot, ami a könyvében megjelent, ebből eredően a karakterek is önazonosak, hitelesek tudtak maradni. A hitelességből fakad a részletgazdagság, így az átlagos olvasó nem csak azt ismerheti meg, milyen az alkohol vagy kábítószer függőségben élő hajléktalanok világa, hanem azt is, hogy egy keresztény gyülekezet hogyan is működik pontosan. A párbeszédek és a történetvezetés is kiemelendő: a párbeszéd mellőz minden sallangot, a kimondott szavaknak súlyuk, értelmük van, a történetvezetés pedig végig dinamikus marad úgy is, hogy egymástól távolinak tűnő szálakkal dolgozik.

A kegyelem érintése összességében tehát egy erős kezdés: egyedi, izgalmakkal teli történet, amely a végére minket is megérint, és mi is kaphatunk egy kicsit abból a hatalmas adag empátiából, amely nélkül egyetlen szociális munkás sem boldogulna.

Rendeld meg a könyvet ESZTER HONLAPJÁN!

Tetszett a bejegyzés? További tartalmakra vágysz? Kövess Facebookon Instagramon és  YouTube-on!

Elolvasnád a könyvem? Rendeld meg ITT!

Megjegyzések